Sep 23, 2011

cerita bowling

Rasanya da lama gila tak main bowling especially dengan kawan-kawan sekerja. Bola bowling pun da berhabuk minta dilap. 

Pula tu petang semalam, tiba-tiba Nasir suruh saya pergi main bowling dengan kawan-kawan. Untuk hilangkan stress kerja katanya. Saya pun terus ajak En.Ciken *selaku sifoo saya melalui facebook beliau. Reply yang positive diterima dan akhirnya malam tadi kami mula berbowling kembali setelah berbulan-bulan merehatkan diri.

Saya bawa bodyguard kecil. Kesian dia duduk rumah je. Sesekali kena lah ajak dia keluar hiburkan diri. Kan? 

Kasut paling kecil saiz 1. Agak besar untuk dia tapi masukkan juga. Pakai stokin tebal-tebal bagi tak berapa nak longgar. Bola pula special untuk dia. Keluar dari kaunter punya.

Mula-mula bukan main happy lagi sebab dapat main bowling dan ada lane sendiri *bersama Uncle M. Saya main di lane sebelah bersama Sifoo Ciken dan Cikgu Amer. Lama-lama bila bola asyik masuk ke longkang, muka dia pun da berubah jadi bonyok. Nak baling bola pun da tak mahu.

muka terpaksa
Saya cakap kat Wafiy, kena baca Bismillah baru baling. Lepas tu dia marah-marah cakap, 
"Mama, da baca Bismillah pun masuk longkang juga,"
Terus rasa bersalah sebab ajar benda yang salah. Mungkin dia ingat baca Bismillah je bola tak kan masuk ke longkang agaknya. Then cakap kat Wafiy, 
"Wafiy kenalah baling tegak, baru bola tak masuk longkang,"

Sudahnya, game yang last dia da malas nak baling. Dan inilah score game ke3 iaitu game terakhir Wafiy.

actually, yang score 6 pin je yang betul. yang lain, pin jatuh sendiri even bola masuk longkang
Paksa Wafiy ambil gambar di lane bowling pula.

muka kecewa. btw, kasut bowling dia comel kan
Sementara nak tunggu saya habis game, Wafiy duduk sorang-sorang. Maybe muhasabah diri atas kekecewaan game bowling sebentar tadi.

mode : sedih
Nasib tak ada drama swasta adegen mengamuk semalam. Hehe.

.ohhshera.

8 comments:

wahida said...

cuba lagi ya Wafiy.

Muhammad Al-Afiq said...

alololo..comel je wafiy merajuk...knp x bwk bapak sedara si wafiy ni (syamim) yg terer main bowling tu..boleh dia ajar ank buah dia men bowling kak...hahaha

missbby said...

aahlah comel je wafiy buat muka cam tu..kecewa ye..

Anonymous said...

tapi bukan gambar ni jer muka dia masam...x pernah tengok anak-anak buah awak ni bergambar ceria... kenapa ya? selalunya kanak2 muka riang...

miss shera said...

ada gamabr dia yg happy go lucky rasanya.yg tgh main kat playground tu ;) xpun tunggu entry seterusnya.time hr raya.ni kebetulan je gambar kat entry2 ni, dia asek moody je

Anonymous said...

Time raya le happy cik shera oi...hehehehehe.. Bukan apa...takut dia memendam something je.. Takpe2 nanti amik gambar senyum ok? Teringin benar nak tengok dia senyum..

wahida said...

nnt shra upload gamba ceria dia. gambar potong kek umur setahun pun dah serius.

Anonymous said...

Serius memikirkan masalah negara tu! Ada potensi nak jadi pemimpin :)