Jun 13, 2011

save the date - arina & nasrol

Another one of my BFF yang da selamat bernikah. Alhamdulillah.

taken from arina's fb
Congratulations for both of you. 

Majlis dibuat di rumah Mak *nenek Arina di Kampung Baru, Peserai. Berlangsung sekali ialah Majlis Perkahwinan sepupu Arina. Kira jalan sekaligus like mine nanti lah.

bunting yang ditempah dari saya. ;)
Before majlis, rasanya macam-macam dugaan untuk Arina. In less than 3months, Arina kena prepare all the bride-to-be thingy. Konon-konon saya nak menghulurkan tangan bagi meringankan beban Arina. But it turns out yang ada benda makin menyusahkan Arina. So sorry babe =(

Actually banyak event sempena Majlis Perkahwinan Arina. Start from Majlis Potong Jambul dan Akikah, Khatam Al-Quran, Majlis Pernikahan, Malam Berinai dan Majlis Resepsi. Meriah sekali! Tapi unfortunately, saya tiada camera. Tunggu punya tunggu kawan-kawan upload gambar. So, ini saja yang ada. Tu pun taken from Maisarah's and Bee's. *thanks sayangs.

fadhli + nisa & nasrol + arina
Pelamin sangat-sangat nice. Kerusi custom made untuk mereka. Combination colour pun sangat superb. 

tangkap curi
tengok camera
Dari sekolah rendah lagi Arina memang suka warna kuning. And yellow does fit you well. Baru lah betul Raja Sehari kan.

kek pun kuning
Ada live ghazal dan zapin performance. Memang asyik lah tetamu-tetamu yang datang menjamu selera. Tapi kami tak stay lama di rumah Arina. Sampai masa nak balik tu, Arina cam kecik hati. T__T Tapi kami da tak tahu nak buat apa lagi. Pengantin sibuk ambil gambar dan kami pula da kenyang makan. Jadi, sebab penat, kami pulang awal. Sorry bff!

Before balik, mari sign guest book di khemah guest book. Nasib baik sempat tulis. Yang lepas kami, tak dapat nak tulis sebab da penuh guest book nya.

cik bee + cik mai + cik shieda
Untuk Arina & Nasrol

Selamat Pengantin Baru dan selamat menjalani kehidupan yang baru. 
Semoga berbahagia hingga ke syurga.

Ameen~

p/s : kalau ikut plan, next yang akan berkahwin antara bff sekalian, ialah saya. *kalau tak ada sesiapa yang langkah bendul lah. huu. tak sabar.

.ohhshera.

4 comments:

arina_aris said...

hahaha thanks bff...cm segan je nk review pasal wed aku...haha...pasal y da lepas t,,,biarkan saja...klo bnd tu ok,,mgkn majlis aku y x ok nnt... ;)

miss shera said...

xcukup ni bahan nak review sadis betul kan.org yg ada camera lak xmao upload gamabr.xbole nk grab

mak said...

arina cantik. sorry x dpt hadir

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pelamin cantik!!!! thumbs up untuk pelamin. =)