Jul 13, 2011

buah-buahan

Jeng jeng jeng. Kali ni nak cerita pasal buah-buahan.

Abang suka buah mangga dan longan *mak kata sebab abang suka order air ni bila kat kedai makan
Dilla suka buah nenas.
Syamim suka buah pisang.
Akir suka buah epal hijau *sungguh tak tempatan langsung
Adik suka buah naga.
dan saya sangat suka buah durian!! 

Pergh. Memang mengadap lah bila makan durian. Confirm tak tengok kiri kanan. Siapa lambat, memang jangan harap dapat rasa.

ini durian
mari kopek durian
Tengok kat kulit durian tu ada tanda merah. Memang petanda suruh serang durian ni. Confirm sedap! Tapi bab kopek-mengopek durian memang saya fail. Kena serahkan kepada yang pakar iaitu Abah yang paling best kat dunia.

tengok isinya. perghperghpergh
 Tak sempat Abah kopek semua durian, saya da siap-siap makan dulu. Yummeh!

tinggal kulit je
Burp. Alhamdulillah.

Eh ada lagi lah. Tapi kali ni bukan durian, tapi...

hitam-hitam si tampok manggis
3kilo rm10 tapi size kecik-kecik
Well, manggis is my 2nd most favorite fruits. 
Bila makan manggis, teringat beberapa cerita masa dulu-dulu.

Saya pernah mengidam nak makan manggis time practical di Ipoh. Nasib kawan baik saya, mistaAmin tolong cari kan di pasar malam. Dapat pun makan. ^__^ *a huge thanks to u!
2 hari saya memendam rasa nak makan manggis dan akhir bila dapat, saya demam mengejut. Time tu masa belajar di UiTM *yang ni kena cakap thanks to mr.Hatta.

So, apa buah kegemaran korang pula?

.ohhshera.

7 comments:

oshinz said...

kite telan semua buah.. kalau ade buah kat umah, memang sape yang lambat tu tengok kulit je la.

missbby said...

most favourite tembikai merah, pastu durian (dulu tak suka, tapi sekarang suka giler), dan manggis..:)

miss shera said...

asz : pergh..ni hantu buah.
kak huda : kenapa dulu xsuka durian?

sPrInT sPiRiT said...

busuk la mulut akak bau durian..

wahida said...

buah fikiran

iamfeeddazzle said...

durian!!!!

miss shera said...

mim : mana pulak.
kak wayda : wah..xbole mkn buah tu
feed : yeah..sedap kan