Feb 2, 2012

lapar dan tak pandai masak

Sebenarnya da berniat nak masak untuk dinner malam tadi. Kira bulan baru di tahun baru nak lah buat perubahan kan. Tapi, disebabkan tak berapa nak pandai masak plus lapar sangat kononnya, jadi ajaklah My Habibi pergi dinner di Restaurant Middel Eastern. Nope. Bukan typo atau tak pandai eja. Tapi itu yang tertulis di signboard kedai. Lantas membuat hati membuak-buak ingin pergi  makan di situ.

Venue : Restaurant Madinat Hadrawat
Date : 1 February 2012
Time : 6.15 pm

Ramai juga customer di dalam restoren ni. Cari seat untuk kami berdua dan tunggu orang ambil order. Lama juga tunggu. Maybe sebab masing-masing busy hantar makanan kat meja lain. Tengok macam kenal je. Ohh, rupa-rupanya same management dengan Restaurant Layali Hadramawt di Taman Universiti, Parit Raja tu.

Order makanan yang diingini dan tunggu. Nasir minta Mandy Chicken dan saya order Saltah with Bread. Tak lama menunggu, makanan pun sampai. Mak oi, roti dia. Besar sampai tak nampak pinggan. Actually, Mak dan Adik lah yang mula-mula makan di sini. Mak da warning awal-awal yang roti kan sini semua big size. Makan sorang tak habis punya. Nak tengok macam mana besar nya?

bandingkan dengan phone di sebelah tu
Besar kan. Makan time panas-panas memang sedap. Da sejuk, roti jadi liat sikit. Kat roti tu ada letak bijan dan apa ntah. So, rasanya takde lah plain sangat. I always love bread ;)

Mandy Chicken
Air paling sedap di sini ialah Arrashi. Tak pasti pulak ejaan nya macam mana. Campuran buah-buahan dan ada buah potong dalam gelas. Sedap dan pekat tapi manis buat saya.

mouth watering
Ok, kami da ready nak makan.

si kurus
si tak berapa nak kurus
bismillah
End up, orang yang lapar dan malas masak ni, tak habis pun makan. Bungkus bawak balik. 

Recommended to go.

Where?
Kedainya di Batu Pahat.
Berdepan dengan Bukit Pasir. 
Dekat area Wonderland tu. 
Deret Caltex dan Kings Kopitiam *dulu Oldtown White Coffee. 
Senang cite, kedai ni ambil tempat Restaurant Ajisen Ramen yang dulu.

Errr, tak tahu juga? 
Sorry. Bab-bab tunjuk jalan memang tak pandai. 
Tapi, anda boleh tanya dan minta direction dari saya sendiri melalui komen di bawah, email, sms or call.

Cuba tau~

the menu

.ohhshera.

12 comments:

Fello de Caminero said...

kan senang cakap setentang dengan bank muamalat...

Tak pun, cakap kat area JCF 474 accident. Hahahaha...

miss shera said...

hahaha. sape je yg tau shahirah excident kat situ. kuikui.

babybeba said...

oit nk g uss ke? -ditujukn kpd surip!

miss shera said...

nak g uss ke? bile? dpt tiket murah x?

Fello de Caminero said...

apelah.... tanya lah kat arenawafiy.

Hahah... mcm nak pegi. Join laa jom..

red_torres said...

bile nak pegi ni??hahaha

cahya indah said...

banyaknya choices..mesti rambang mata nak pilih which dishes nak makan kan. What's Saltah? macam stew je kalau tengok the photo..and macam sedap.

miss shera said...

sangat rambang mata nak pilih.
yups saltah is like lamb stew. not too spicy. just nice lah. sedap dan sgt byk nak habiskan

Huda said...

akak pun belum makan kat situ, baru berkira2 nak makan..cam best kan..

miss shera said...

kak huda : sedap. kena cuba ni. tapi make sure akak betul2 lapar time pergi sini

McDgUrLz said...

salam restoran ni kat ne eh?? dekat ngan sumit ke???

miss shera said...

Wsalam McDgurlz..
Kedai ni dekat area wonderland yang ada caltex tu. Mengadap jalan besar yang menghala ke WetWorld tu. Kira dia berdepan dengan Bank Muamalat Bukit Pasir. Kedai ni dulunya kedai makan Ajisen Ramen. :) harap ianya membantu