Feb 22, 2012

panggilan padang - episode dua


Now, kita masuk part 2 pulak untuk trip ke Sumatera barat ni ye.
Selamat membaca semua ;)


Day 3 (6th Fenruary 2012)
# Breakfast dengan banyaknya di The Hills
# Melihat pemandangan di Ngarai Sianok. Sambil tu beli lukisan yang super cantik dan super murah
# Masuk ke Lobang Jepang. Sangat ngeri dan sedih bila lihat betapa susahnya rakyat Indonesia yang terpaksa menjadi buruh paksa untuk buat tunnel ni dan betapa kejamnya askar jepun dulu
# Meneruskan perjalanan ke Harau. Tidur dalam perjalanan
# Snap pictures di Harau. Tengok homestay yang indah di Harau
# Berhenti di Ngalau Indah, Payakumbuh. Iaitu, gua yang ada kelawar dan batu-batu yang beraneka bentuk
# Makan durian di Payakumbuh
# Survey kedai sulam di Pasar Atas
# Nasi Kapau for dinner. 1st time makan belut
# Dance & Traditional Music Performance by Sakato Group
# Tidur dengan lena

di Ngarai Sianok
lukisan yang cantik dilukis oleh encik ini
jom masuk Lobang Jepang
pemandangan di Harau
pemandangan di Paya Kumbuh
Nasi Kapau for Lunch
traditional performance 
Day 4 (7th February 2012)
# Breakfast di The Hills
# Singgah sebentar di Pasar Aur Kuning
# Ready to start our 2 hours journey to Bonjol
# Melawat Muzium Imam Bonjol
# Bergambar di Garisan Khatulistiwa
# Lunch yang penuh tragedi. Ikan keli goreng yang dihidangkan sudah berulat.
# Berlegar-legar di Dataran jam gadang. Bergambar bersama maskot Hello Kitty dan Super Sonic. *kena bayar ye. Ada juga maskot Pooh, Shin Chan, Upin dan Ipin, Mickey Mouse etc
# Naik kereta kuda pusing Bukit Tinggi
# Melawat sedara di Bukit Tinggi. Dinner at Aunty Lucia's House
# Balik hotel dan tidur kekenyangan

tugu di Muzium Imam Bonjol
the Equator 
lunch tragedi
Adik dan SuperSonic
gambar blur sebab kuda lari laju. btw, ni gambar Mak dan Abah. Di belakang tu hotel kami
bersama Aunty Ilus dan suami
Jam gadang di waktu malam
Bersambung di part 3

.ohhshera.

7 comments:

cahya indah said...

horror betul..ikan keli goreng berulat?? huhu.

miss shera said...

time da nak habiskan makanan, i da terasa ikan tu lain macam. so just diam je la.(i amek bahagian badan). my mum amek bahagian kepala. sekali nampak ulat keluar berekor2 dari kepala ikan keli tu.

CikanoT said...

so? eat for free la..ape da jual makanan yg berulat

mak said...

bagi tau pak handi ikan berulat, dia kata letak tepi je. bukan nye nak tolong. dah lah tu mahal pulak. sungguh tidak puas hati

miss shera said...

cika : xdenya free. lg kena bayar mahal ada lah
mak : tu la pasal. nk complaint pun xbest. sbb pak handi sendiri tak sokong kite.

mak said...

kalau lah ada keinginan nak pegi padang lagi, mgkn x nak pak handi.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.