Jul 17, 2012

Adik ke MATA

Mata?
Apa tu?
Matta Band ke mata yang boleh melihat?
MATA di sini ialah Malaysian Aviation Training Academy.

Adik sudah pun selamat mendaftar di MATA pada 30 Jun yang lepas. Disebakan saya memang cuti pada hari Sabtu, terus saya sibuk-sibuk ikut Mak dan Abah pergi Kuantan untuk hantar Adik.

Sebelum bertolak, kena isi perut dulu dengan Nasi Lemak Berlauk di Sri Petaling. Plan nak pergi awal pagi, tapi last-last pukul 10 lebih baru gerak. Then berhenti di Genting Sempah sebab Abah nak reload T&G dan beli buah berangan yang sedap. Nasib sempat sampai di Kuantan sebelum waktu pendaftaran habis.

gambar wajib amek bila lalu terowong
mari mendaftar hei
ni masa buat pembayaran
ni pulak masa nak ambil kunci rumah dan kit
Selesai mendaftar, kami pergi ke asrama Adik pulak. Bukan asrama pun, tapi rumah yang dijadikan asrama. 1 rumah ada 14 orang. Time kami sampai kat rumah Adik tu, ramai lah juga student yang baru masuk tengah berkemas-kemas. Sesak!

cadar pink tu lah katil adik
Lepas Adik siap tukar baju, kami balik semula ke tempat mendaftar tadi untuk sesi taklimat. So, dapat lah gambaran serba sedikit apa yang dorang akan belajar dan macam mana kerja dorang ni nanti bila da habis belajar. Yang paling best mestilah part gaji. Hehe 

sedang mendengar taklimat
ikrar pelajar
 Tiba-tiba dapat tahu Dilla and Boi pun join sekali. Tup-tup je muncul depan MATA. The more the merrier. Best! 

Disebabkan minggu orentasi start hari Isnin, jadi Adik boleh lah stay dengan kami di homestay. *Cerita homestay dan aktiviti di Kuantan akan menyusul kemudian.

ni lah rupa bentuk bangunan MATA
close up sikit
To Adik,
Selamat menempuh alam pembelajaran lagi sekali.
Buat sehabis baik untuk semua subject.
Bila da kerja, jangan lupa belanja akak.

da macam bersih 3.0 saje.
Jumpa weekend ni.

Lots of Love,


3 comments:

Adlina Syafiqah said...

Mata ni untuk lelaki je ke?

yus zana said...

Adik awak masuk lepas spm atau lepas pmr

Nurul Nadia 23061994 said...

Yuran kemasukan ke mata ni mahal tk? Yelah, swasta kan.