Jul 25, 2012

Second Time

This is the 2nd time and I hope the luck will be with me. 
Amin.

Hee.
Assalamualaikum wbt and Hi my fellow readers.

Hari ni, saya nak share apa yang da kali kedua saya buat ni. No no. Nothing to do with crime dan bukan juga kali kedua percubaan untuk mengandung ye. Bab berbadan dua ni, kita serahkan pada yang lebih tahu bila Dia nak turunkan rezeki tu pada saya.

Yang sebenarnya, ini ialah kali kedua saya sign up as Mary Kay Independent Beauty Consultant. 
Sebelum ni saya sign up masa saya belajar di UiTM. Together with my sis, Mak and my sister in law. My sis yang perkenalkan Mary Kay ni pada kami. The best part is bila dapat extra income time belajar. Best sangat time tu. Then ada benda yang berlaku pada my sis dan pada masa tu, saya pun rasa macam tak ada semangat nak teruskan sebab tak ada geng kamceng macam Dilla. 
...
...
...
Semua orang suka shopping, nampak cantik, tampil bergaya, ada designer hand beg, designer shoes, designer cloths dan bermacam-macam lagi. With my fixed salary, I cannot always fulfill my own desires. So, my mind keep telling me that I should do part time business. But what kind of business should I do?

Saya jual baju-baju, aksesori wanita, brooch dan buat chocolate. Saya enjoy dan puas hati buat benda tu semua. Tapi jauh di sudut hati saya, saya nak buat sesuatu yang betul-betul boleh bagi saya keuntungan yang lebih besar. Yups. Saya tamak. Tapi menurut Hadith Nabi, 9 daripada 10 punca rezeki datangnya dari perniagaan. Jadi saya pun mencari-cari business apa yang saya minat dengan modal yang berpatutan. 

Kembali kepada Mary Kay adalah antara option terakhir yang saya pilih. Sebab saya nak sesuatu yang baru dalam hidup saya. Saya nak berniaga benda yang saya tak pernah lakukan. Kalau boleh memang tak nak kembali aktif semula bersama Mary Kay. Tapi Allah Maha Mengetahui apa yang baik untuk saya. 2 kali saya bermimpi saya join semula Mary Kay. Is it a sign atau mainan tidur saya? Saya bagitahu Dilla, Mak dan Nasir. Minta pendapat mereka dan sekarang, I'm back again in this awesome businee with all fiery spirit in my heart.

Saya memegang kepada kata-kata Fiona Tahir, 
"For Things To Change, I Must Change First"


Saya kena ubah pemikiran saya yang mahukan business yang baru dalam hidup saya. 
*instead saya kembali ke Mary Kay. 
Saya kena ubah diri saya dari negative thinking ke positive thinking. 

Kalau orang lain boleh, mesti saya boleh dan anda boleh!

The next entri, saya akan cerita serba sedikit pasal Mary Kay ni ye.

For the mean time, 
Siapa mahu join Skin Care Class saya?
Macam-maca benda yang awesome dan best dalam kelas tu nanti.

Anda akan belajar cara-cara penjagaan muka dengan betul.
Belajar make up asas.
Yang paling best dapat FREE Gift bila join my class!
Dan, kosnya PERCUMA!
*jangan risau, tiada hidden charge, tiada paksaan untuk join atau beli. Itu janji saya.


Apa tunggu lagi, 
SMS or email me to book your seat now.

Can't wait to meet such an awesome people like you.
Take care and have a nice day :)

p/s : Doakan saya berjaya ye. Terima kasih.

Lots of Love


1 comment:

miss shera said...

Hie. Thank you for your supportive comment :)
You can contact me thru email shahirah.alshahab@aol.com