Feb 11, 2011

ini bas ke kereta?

Dulu masa kecik-kecik, bila naik kereta, mak akan tunjuk macam-macam benda di sekeliling. 

"Ha, tu apa? Kereta..car," kata mak sambil tunjuk kereta dari arah bertentangan.

Bila lalu sebelah bas pula, mak cakap, "Yang ni, Bas..bus."

Kalau kat highway pula nanti mak tunjuk pokok sambil cakap pokok dan tree. Both dalam malay dan english. 

Tapi bila da besar ni, tiba-tiba saya tak tahu pula mana satu kereta dengan mana satu bas. *sengal gila tak tahu bezekan kereta yang kecik dengan bas yang besar gedabak tu. Jangan salah faham. Jom tengok gambar di bawah ni. Korang pun mesti confius. Percayalah.

ini ialah bas/bus
Tak perasan lagi? Meh saya bagi gambar yang jelas sikit.

aha, nampak tu?
Confius kan? kan? kan? Hahaha. Mak ajar, car is kereta. Tapi ni bas. Macam mana tu? Teehee~

p/s : date hari ni sangat cantik kan. 11.02.2011. macam mirror yang di letakkan di tengah-tengah nombor dua tu.

|ohhshera|

2 comments:

red_torres said...

eleh..kalo xingatkan suro amik pix,mmg xde la entry nih....bluwerk...

shahirah.alshahab said...

yela.credit to awak