Dec 30, 2010

harimau membaham garuda

Semua sibuk bercakap pasal Piala Suzuki AFF 2010 yang Malaysia menang tu.
TAHNIAH tahniah tahniah buat skuad bola sepak negara kerana telah mengharumkan nama Malaysia di mata dunia. *wangi da nama malaysia nih.

Saya tak tengok live kat Stadium Gelora Bung Karno di Jakarta tu. Just tengok kat McDonalds driv thru di Batu Pahat saja. Plan nak tengok kat Seroja tapi ramai orang. *full house.tu la sape suh kua lambat.

mcd xde layar besar =(
fans perempuan pun ramai juga
muka cuak~
Saya tak sempat nak snap masa tengah riuh-riuh Malaysia jaringkan gol. *sibuk bersorak juga.hehe. Berdebar-debar betul tengok bola kali ni. 10minit masa nak habis rasa macam lama sangat.

But, it really worth it. Malaysia won the AFF Suzuki Cup 2010. Setelah 14 tahun menunggu, Malaysia merupakan negara ke-empat yang berjaya menjulang Piala Suzuki AFF selepas Thailand, Singapura dan Vietnam. *bangga ohh jadi anak malaysia.

masa tamat.

Masa petang before final 2nd leg ni, saya cakap kat encik bf yang Malaysia kalah 2-1 dengan Indonesia. *tak sangka pulak saya seterror paul the octopus tuh.

see. 2-1 tu.betul prediction saya
Lautan merah dan putih di Stadium Gelora Bung Karno tetapi biru tetap menjadi juara. ^__^

Tahniah dan terus maju buat skuad bola sepak negara. Semoga berjaya di masa akan datang. Semangat dan sokongan dari kami rakyat Malaysia tidak akan putus. Buat rakyat Malaysia, jangan bila menang saja disanjung, tapi bila kalah dicaci maki. Ok?

|ohhshera|

4 comments:

red_torres said...

Tanah Tumpahnya Darahku

shahirah.alshahab said...

cayalah en torred

Fello de Caminero said...

apela pemain terbaik kejohanan boleh diberi pada kapten indon yg sepak penalti tak masuk tuh.. Pastu dapat duit plak tu. Penjaring terbanyak, tak dpt apa pun. Dapat piala jek...

Apapun tahniah mesia.

Ada 3 calon patut dapat pemain terbaik kejohanan. iaitu Safee Sali, Norshahrul Idlan Talaha atau Khairul Fahmi Che Mat..

shahirah.alshahab said...

betul tu.sepak penalti pun xmasuk *maen tmpt sendiri tu! bole jadi pemain terbaik.sengal.