Mar 23, 2011

terjumpa tron

Pada Suatu malam yang dingin, sedang kami asyik menikmati kesedapan kepanasan otak-otak di kedai chicken chop paling best di Batu Pahat, tiba-tiba kami dikejutkan dengan bunyi lagu berirama asli.

Kami tercari-cari dari mana datangnya lagu-lagu klasik ni. Ternampaklah kami sebuah objek bergerak ke arah kedai yang kami sedang duduk.

"Apa tu? Macam tron jek," kata saya.

Objek tersebut berhenti betul-betul di sebelah gerai otak-otak berdepan dengan tempat duduk kami.

"Fuuyoo. Macam tron. Ambik gambar!" kata en Nasir.

Saya pun snap 2-3 pictures secara malu-malu. 

taada~ macam tron kan
inilah pacik empunya motor tron ni. class you~
Motor nampak ganas, tapi yang bawak ialah pacik baru balik solat dari masjid sambil dengar lagu-lagu lama. *hehe.pacik cool!

Sambung balik makan otak-otak sambil tunggu chicken chop sampai.

otak-otak yang sedap. habis sebakul
abg kedai tengah masak chicken chop
Akhirnya, penantian itu satu penyeksaan tahu. Lagi-lagi time memang tengah lapar. Jom makan.

chicken chop tersedap di BP. harus cuba
.ohhshera.

4 comments:

missbby said...

kat mana ni? bagitau, nanti boleh akak cuba

miss shera said...

kat pesta kak.
sebelah jp kan ada deret kedai.
mlm2 1kedai je yg bukak.
ada jual macam2.ciken chop.lamb chop.beef steak.grg2.semua ada

Fello de Caminero said...

abg tau tempat nie. Kat are wan ajis. Pakcik tu hampir setiap malam dtg situ, beli sate atau otak otak..

miss shera said...

tp mlm td pergi mkn kat situ, pacik tu xde pun