Apr 13, 2011

demam durian

2-3 hari ni tekak rasa sakit. Demam lak semalam. Sebab apa? Ni pasti sebab layan durian Segamat banyak sangat. Ohh hari Ahad lepas saya pergi Kuantan melawat sedara meninggal. So, on the way ke Kuantan tu, singgah Yong Peng untuk breakfast, singgah Segamat makan durian dan berhenti sekajap di Muazam Shah beli cendawan busut.

Begitu cuti-cuti Malaysia kan. Jadi entri kali ni nak cerita pasal durian Segamat yang famous tu.

mari terjah durian segamat
Makan durian tepi-tepi jalan la seronok. Baru feel. Abah dan Pak Hamid pilih durian. Ende Jah tolong pilih juga. Wafiy dan saya, duduk tepi sambil snap gambar. Akir? Stay dalam kereta sebab dia tak suka durian.

durian ohh durian
geramnya tengok durian ni,fresh lak tu
pilih molek-molek
Beli 6 biji durian untuk dimakan 5 orang. Fuuhhh. Sedapnya tak tergambar. Jadi, mari layan gambar.

wafiy macam takut-takut nak makan durian
ni baru 1/3 dari hasil terjahan.
 Last-last Wafiy just makan seulas je. Maybe dia tak reti makan kot. Saya? Tak terkira banyaknya. Naik kereta, rasa haus pula. Cari kedai jual air. Sambil tu, kereta penuh dengan bau sendawa durian. Hehe.Jangan marah ea Akir.


.ohhshera.

9 comments:

nur athirah j said...

waaaaa~ rinduuunyeee wafi

miss shera said...

ni cite durian la tra. ;p haha

nur athirah j said...

ahahaha.. oppss,,lari topik plak..shorry bos :D

miss shera said...

hahaha.rindu wafiy dtg bp ler

nur athirah j said...

nanti2 bila free oke :)

red_torres said...

wafiy makan sebijik ke seulas???

miss shera said...

muahaha.seulas.

Anonymous said...

giler lah wafiy makan sebiji...jd mcm ayah dye ek.hahahha

miss shera said...

hehe.sala.seulas jek.tuka sat