Apr 5, 2011

tbs ohh tbs

TBS tu bukan short form untuk table spoon macam dalam resipi masak-masak tu yek. 

TBS yang dimaksudkan ialah Terminal Bersepadu Selatan, Bandar Tasik Selatan.

Hari tu 1st time naik bas turun kat TBS ni. Tersangat lah kagum *dan jakun dengan kecanggihan kat sini. Da terasa macam kat airport pun ye juga. So, jom layan gambar untuk lihat sendiri keadaan di sana.

tempat bas turunkan penumpang
naik escalator untuk ke terminal ketibaan
muka gembira.jalan menuju ke balai ketibaan
kat dalam tu ruang menunggu.
ni kat dalam tbs.tengok macik-macik tu bawak trolley macam kat airport
tbs dari luar
Ok. Yang ni pula tambahan gambar yang ada dari macam-macam belog orang lain.

kaunter tiket dan information board |source1|
ruang menunggu di balai berlepas |source2|
pandangan luar |source3|
pandangan malam |source 3|
kemudahan di sekitar tbs |source4|
Pendek kata mudah, senang, selesa dan nyaman lah bila berada di TBS ni. Harap-harapnya tak lah awal-awal je cantik kan. Silalah pergi ke TBS. Macam-macam kedai ada kat sana untuk makan, minum dan shopping. Tapi jangan sampai tertinggal bas pula. Make sure 30mins sebelum bas bergerak, anda da tunggu di balai berlepas. *kan da cakap macam kat airport. Dan kita sebagai pengguna, kena lah jaga kebersihan kat sana ye. ;) Bangga sikit bila tourist tengok Malaysia macam ni

.ohhshera.

9 comments:

missbby said...

aah la shira, suami akak dah pegi jugak sini, dia pun ala-ala jakun dan cakap tbs ni macam airport..:)

miss shera said...

tu la kak.teruja betul bila pergi sini.jakun pun ye.best dan selesa la

elainedearie said...

i dah pegi sini gak dulu ms nek ktm dr srmban pastu benti sini tuka amik erl g ptrajaya..huhu mmg jakun..

miss shera said...

kan yanie.mula2 sgt jakun.tgh tnggu starbuck bukak kat situ. ;)

nur athirah j said...

lawanyeee.. kat mne ni kak?

miss shera said...

kat terminal bersepadu selatan, bandar tasik selatan, kl.yg ganti pudu tuh

mak said...

I beg your pardon? ganti pudu? more like ganti bukit jalil ya????

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeap.. sangat selesa. lepas tu ade banyak polis yang bertugas. so takde lah macam takut-takut kat pudu tu kan? harap kekal cantik sampai bila2. ehehe.

miss shera said...

mak : sblm bkt jalil kan pudu.
asz : ye betul.hopefully camtu