Aug 27, 2011

makanan kampung parit raja

Date : 22 August 2011
Time : Iftar time
Venue : Restoren Makanan Kampung, Parit Raja
Price : RM 25nett/adult and RM15nett/child between 8-12years old.

Kenapa tempat ini dipilih? Selain daripada murah, Restoren MK Parit Raja dipilih sebab lepas buka, nak pergi Bazaar Parit Raja. *dengan harapan nak shopping baju raya. 

 Yang ada, Mak, Ayu, Nasir, Wafiy, Syamim, Akir dan saya. Abang join last minute. Abang bawa Hadrami sekali. Sangat surprise tiba-tiba tengah nak ambil makanan ada budak panggil mama. 2kali tengok baru lah perasaan yang panggil tu ialah Hadrami.

Sebelum berbuka puasa :
syamim dan akir yang balik malaysia secara rahsia
Semasa menuggu saat untuk berbuka puasa :
akir dan ayu pakai baju warna sama nampak

kelihatan benjol di dahi
The buffet line : 
aneka nasi dan lauk pauk
laksa, soto, soup, bubur dan air
The food :
nasi briyani, kepah sambal, sayur campur, ayam gorng, ayam masak merah
meehoon goreng, mee goreng, ayam goreng berempah, sotong, sayur campur
buah betik, burger ayam, nugget ayam, telurgoreng
Selepas berbuka puasa : 
muka kenyang
bersama dua kanak-kanak comel yang tak perlu dibayar makannya
The entertainment : 
minta je lagu apa
Last but not least, 
gambar Wafiy untuk Alia :
mesti alia cair lepas ni

.ohhshera.

5 comments:

Fello de Caminero said...

gambo last, wafiy punye kaki kanan tu yang mahal.... Hahah

Cik Nur Syarafina said...

ni ke tmp5t yg kitorg akan pegi ptg nt? wahhh~ ok. x saba nk mkn beryani~ :p

nur athirah j said...

ayu tu sape kak? haha *kpc sikit

miss shera said...

abg : rare kann
syaff : best tak mkn sana?
tra : ohh.ayu tu jaga wafiy ;)

wahida said...

pose wafiy sgt menarik. sungguh Ayu si Akir.