Jan 12, 2011

11.1.11

11.1.11 merupakan salah satu date yang best untuk tahun ini selain daripada 1.1.11, 1.11.11 dan 11.11.11. Tarikh ini juga best sebab rakyat Johor cuti sempena hari hol ^_^

Bila da cuti tu, tak kan nak duduk rumah je kan. So, plan lah nak pergi jalan-jalan. *mestilah tak nak jalan dalam johor sebab semua orang cuti. Akhirnya, tersesatlah sampai ke Melaka membawa anak-anak saya eh salah, anak-anak sedara melawat Zoo Melaka.

dalam perjalanan pergi melaka
Wafiy dan Hadrami sangat gigih duduk dalam kereta hampir 2jam sebelum sampai zoo. Tapi sebelum sampai zoo, kita makan dulu di kedai ikan bakar malim kat MITC. *sedap sampai tinggal tulang.

Hadrami ni takut dengan banyak benda. *denaso kat tasek-y pun dia takut. So, bila plan nak bawak mereka ke zoo, agak cuak lah, takut Hadrami mengamuk tengok gajah.

hadrami panggil zebra, kucing.
wafiy jaga adik elok-elok
Niat nak naik tram tapi lama sangat tunggu. Last-last, jalan kaki pusing zoo. *penat ohh dukung hadrami. Pergi tengok badak sumbu, rusa, harimau, singa, gajah, burung, kura-kura dan macam-macam lagi. Wafiy panggil harimau kumbang yang warna hitam tu, blackie sebab dia kata sama macam kucing kat rumah yang bernama blackie.

untuk tontonan 18tahun dan ke atas sahaja
Bila nak balik, hari pun da nak hujan. Tapi mesti lah kena ambil gambar di pintu masuk kan. Kami terlepas waktu animal show. Hwaaa, tak dapat tengok haiwan beraksi. T__T

kena paksa ambil gambar sebab nak masuk dalam belog
Harga tiket untuk masuk Zoo Melaka ialah
RM7 untuk dewasa,
RM4 untuk kanak-kanak 5-12tahun dan
RM2 untuk pelajar sekolah yang berpakaian seragam sekolah.
*kalau night zoo harga lain.

"Nanti kita pergi Zoo negara pula ea mama. Wafiy suka lah pergi zoo."

|ohhshera|

13 comments:

CikanoT said...

mane aci cuti!!! huwaaaa

Fello de Caminero said...

wafiy cakap ke ayat yg last tu??

shahirah.alshahab said...

cika : bestnya bercuti-cutian di hari selasa
abg : ha a.macam mana dia tahu zoo negara ntah

red_torres said...

firus..ade lg ayat terbaek dr wafiy..maw tao???wakakakaka...terkedu aku dengor...

shahirah.alshahab said...

diam lah torred.

sPrInT sPiRiT said...

aku duduk melaka 5 taun pun tak g zoo melaka...haha...

red_torres said...

syamim: ni ayat pancing suro bawak ke ape???

shahirah.alshahab said...

mim : ala.skola kn dekat dgn taman rama2.mim nk g zoo ke?hehe
torred : awak nk g zoo melaka lagi ke?

ww said...

syabbas kerana berjaya mengawal tahap mengamuk hadrami.
si 'ibu' cuak jugak nie..nasib baek tgk joni dep..hehehe

shahirah.alshahab said...

naseb dia tidak mengamuk semasa si ibu dan si ayah tgk alexender

red_torres said...

@ww: dengan adenye uncle nih..don worry..xmengamuk punyer...hahahaha

shahirah.alshahab said...

uncle uncle

wW said...

lepas ni boleh masuk tender jaga anak sedara sementara ayah ibu dating.sesekali nk juga kembali ke alam 'remaja'. cewah!!!

joni dep...joni dep...