Jan 19, 2011

mari bertemu dengan kayu ajaib

Salam semua. Semalam tak dapat nak update ohhbelog sebab internet macam biskot cipsemo. Mungkin internet terkejut sebab pagi-pagi lagi saya da bukak iclass dan buat online discussion. *semangat di awal sem.

Ok. Entri kali ni saya nak cerita pasal kayu ajaib si peramal cuaca. Ajaib sungguh kayu ini sebab dia boleh meramal cuaca di tempat dia berada. Kayu ajaib ini digantung di sebatang tiang di Pulau Pinang. Saya jumpa kayu ni masa saya pergi Taman Negara Pulau Pinang tahun lepas dengan keluarga.

Nak tengok tak macam mana rupa kayu ajaib ni? Jom layan gambar di bawah.

kayu ajaib si peramal cuaca
Nampak tak kayu ajaib tu yang mana satu? Rupa kayu ajaib ni macam biasa je kan. Tapi dia boleh ramal cuaca tau. Banyak kali da saya beritahu kayu ni boleh ramal cuaca. Mesti korang nak bukti. Baiklah. Di sebelah tiang ni ada keterangan tentang cuaca yang diramal oleh kayu ajaib ni.

keadaan kayu ajaib dan ramalan cuacanya
Haa.. Korang rasalah kan, betul tak ramalan cuaca yang diberitahu oleh si kayu ajaib ni? Kalau nak jumpa dan tengok sendiri rupa kayu ajaib ni, silalah pergi ke Taman Negara Pulau Pinang.

Saya suka ramalan yang last dan second last tu. Bagi kesedaran sivik sikit.

Jangan marah aa~

|ohhshera|

13 comments:

Are_RieVe said...

yang last paling pawah..hahahah
kalo hayun2 tu mmg la ade angin..sebab angin tiup..adeh..

shahirah.alshahab said...

hahaha.kira power tao kayu ni.lagi power dari paul si sotong.haha

red_torres said...

menarik....

CikanoT said...

ceh gua tertipu

shahirah.alshahab said...

sila check box di ruang menarik ok =)

shahirah.alshahab said...

cika : hehehe ;p

iamfeeddazzle said...

ekekekekkekekeke~!!..ade juga kayu yang leh meramal neh sume....saiko betul laa kayu neh...

Anonymous said...

hahaahahahah~~klaka2

shahirah.alshahab said...

feed : tere kan kayu ni.rasa nk ketuk2 je kayu ni
anonymous : klaka kan.terkena sy time baca ni mula2 ms kat penang

joey boy said...

memang ajaib la kayu nih...hehehe...shahirah asal x ltak chatbox kat blog ni...lg sng org blogwalking kt cni & tinggalkan link diaorg...huhu...suggestion je...

shahirah.alshahab said...

sb sy xreti. =(
bole ajarkan?

joey boy said...

go to this wesite then create ur chatbox...senang je...
http://www.shoutmix.com/main/

shahirah.alshahab said...

joey : thanx so much~ sy suda add =)