Jan 3, 2011

warung ahmad

Semalam da cerita pasal awal tahun 2011. Hari ini nak cerita pasal akhir tahun 2010.
*ni memang kira betul-betul hujung tahun 2010 la.

Venue : Warung Ahmad, Linau, Batu Pahat
Date : 31st December 2010
Time : Breakfast

ni lah kedai nya.
Pada tahun 1970, dorang start business kat betul-betul tepi jalan, mengadap Econ Minimart. Then pada tahun 2000, pindah kat tepi corner lot tu je. Then penghujung tahun 2010, owner business ambil kedai kat corner lot tu. *da besarlah kedainya. Boleh pilih nak duduk dalam or nak duduk luar. Sebab selalu duduk luar, jadi kami duduk dalam bangunan baru ni pula.

ni ruang kat dalam bangunan baru
kami sedang tunggu makanan

Hah, nak juga lah beritahu. Pada hari kejadian, 31st dec 2010, birthday si jejaka berbaju merah tu. *itu abang saya. Sebelah kanan dia ialah wife dan anak kedua mereka, Hadrami. Hadrami punya birthday pula sehari sebelum birthday ayahnya. Then ada 2 aunty saya, anak abang yang pertama dan saya. Yang tidak kelihatan di dalam gambar ialah, parents saya dan 2 orang adik lelaki saya.

nasi lemak + telur dadar + sotong
sup tauhu yang enak!
Ini lah signature dish kat sini. Nasi lemak dan sup tauhu. Sedapnya. Korang kena try pergi sini kalau datang Batu Pahat ok. Sangat-sangat sedap. *kalau tak sedap, korang kena try sampai jadi sedap. Resepi nasi lemak dan sup tauhu ini da wujud since 1960 lagi. *saya pun belum wujud lagi tau. Ohh, lagi satu pasal kedai ini, Warung Ahmad pernah masuk dalam rancangan Nasi Lemak Kopi O kat TV9 tu tau.

p/s : niat di hati nak ambil gambar dengan anak tokey kedai. tapi dia sangat sibuk. =(

|ohhshera|

10 comments:

red_torres said...

malangnya kurang sihat tyme tuh....kalo x,ley join skali

shahirah.alshahab said...

rugi lor xdapat join.birthday boi belanja tao

ekinjaja said...

kt ner kedai tu??linau kt ner ek?hehe

shahirah.alshahab said...

just before kedai bundle yg besa tu kak.sebelah kiri kalau dari bandar

Fello de Caminero said...

kedai nie memang best..

lagi lagi bila dibelanja. Heheh.. TQ kepada si pembelanja..

shahirah.alshahab said...

betul2.kalau nak pergi kedai ni, ajak lah se pembelanja tersebut.

missbby said...

akak pun selalu g bfast tapi yang kat warung tu, dah bukak kedai besar eh?..baru tau..boleh g lagi la pas ni..

shahirah.alshahab said...

ha a..kalau tak, selalu datang, xde tmpt duduk.ni da byk sket kerusi dan meja..

ww said...

sup tahu yang best. first time menikmatinya......

shahirah.alshahab said...

laaa.akak br 1st time ke mkn situ