Jan 5, 2011

ohh proton

Merujuk kepada entri kat belog abang pasal Proton Emas, saya nak juga cerita pasal kereta-kereta proton ni. Jom layan~

Mula-mula sekali nak tunjuk gambar Proton Emas. *sangat menawan hati

proton emas dari belakang
ada indicator tunjuk pintu mana yang tak tutup rapat
macam-macam button ada.
 Canggih kan. Lagi yang best pasal si emas ni ialah tingkap dia. Nak ambil tiket masuk highway, nak bayar tol, nak hisap rokok dan lain-lain *tapi jangan buang sampah merata-rata ye, tak perlu nak wind down semua tingkap. Sebab memang sudah dikhaskan tingkap si emas akan diturunkan sikit je. *kurangkan peragut mencapai barang dalam kereta.
tengok tu tingkap nya
ruang dalam si emas
Ada lagi. Nak selit gambar Hang Jebat dan Hang Kasturi. Eh salah. Proton Jebat dan Proton Kasturi

concept car - lancer/inspira
facelifted saga
Ni pula gambar Proton Evolusi-G yang pada asalnya ialah kereta proton Gen2 dan telah diubah suai menjadi seiras Lamborghini. Kereta ini mendapat tempat ke3 di dalam pertandingan kereta kreatif. Kos ubah suai hanya RM8K sahaja.

evolusi-G
f1
Hah,yang ni special sikit. Saya panggil kereta terbalik. Bukan kereta tu yang terbalik tetapi cara pemanduannya yang terbalik.
  • driver seat sebelah kiri
  • gear sebelah kanan driver
  • kalau pusing stereng ke kiri, kereta pergi ke kanan -vice versa
  • pedal brake dan minyak pun terbalik.
Ada berani pandu lah kereta ini.

amacam?
ni luar kereta nya
ni pun kereta terbalik juga
Ok. banyaknya gambar dalam entri kali ni kan. Hope korang semua enjoy.

Supportlah kereta Malaysia. Supportlah barangan buatan Malaysia.

|ohhshera|

2 comments:

Fello de Caminero said...

tak try drive ke kereta terlabek tu??

shahirah.alshahab said...

malam2 dia da xbg org try